Ahoj, mám jednu dávku J&J která je podle evropského certifikátu propadlá jelikož je starší než 9 měsícu. Podle požadavků USA je jedna dávka J&J považována za fully vaccinated ale nikde jsem se nedočetl že by měla expirační dobu jako v EU. Má někdo zkušenost zda stačí propadlý certifikat o očkovaní pro vstup do usa?  .

Vstup USA s propadlým covid certifikátem

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Ahoj, mám jednu dávku J&J která je podle evropského certifikátu propadlá jelikož je starší než 9 měsícu. Podle požadavků USA je jedna dávka J&J považována za fully vaccinated ale nikde jsem se nedočetl že by měla expirační dobu jako v EU. Má někdo zkušenost zda stačí propadlý certifikat o očkovaní pro vstup do usa?

0

Ahoj,

letím za měsíc a taky by mě to zajímalo. Americká ambasáda tvrdí ano stačí 1 nebo 2 dávky základního očkovacího schématu i stránky CDC tak tvrdí, ale zajímalo by mě , zda má někdo zkušenost z posledních měsíců.

Já mám 2 dávky před rokem a něco, takže certifikát mám, ale v ČR je neplatné.

Moc díky Lukáš

0 Citovat

USA neresi, kdy jste byl ockovany. Staci, ze jste ockovany. Staci jim treba PDF z ocko portalu, nebo QR v mobilu.

Zbezne ho zkontroluji jeste na evropske pude pred checkinem, pak uz ho nikdo nechce.

3 Citovat

Jak se pise vyse - staci, ze mate dokoncene ockovaci schema. Mam zkusenost mesic zpatky z Miami, kde to nikdo ani nekontroloval..

2 Citovat

Loni v květnu, letěli jsme s British Airways PRG-LHR-LAX. V Praze na letišti se nás slečna zeptala, jestli  máme doklad o očkování. Měla jsem to vytištěné a už jsem to chtěla vyndat z kabelky, ale slečna mávla rukou, že v pořádku a vidět to nechtěla. Pak v Londýně, ani na imigračním na LAX už to NIKDO vidět nechtěl, ani se na to neptal. 

1 Citovat

Lenka K. napsal(a):

Jak se pise vyse - staci, ze mate dokoncene ockovaci schema. Mam zkusenost mesic zpatky z Miami, kde to nikdo ani nekontroloval..

Super díky moc! Právě že letím do Fort Louderdale a na 3. dávku se mi už nechce :-)

 

0 Citovat

Máme letět příští sobotu s Lufthansou z Prahy do Miami (přes Mnichov). Já mám 2 dávky + 2x booster, manželka 2 dávky + 1 booster, 16-ti letý syn jen dvě dávky (ještě z  listopadu 2021). Snad jsme považováni všichni jako plně očkovaní. Mám si tisknout certifikáty, nebo bude stačit již nefunkční certifikát přes čtečku? Kontroluje to teď někdo? Na stránkách Lufthansy jsem nenašel. MZV uvádí, že pro vstup do USA postačuje plné očkování. Byli jsme naposled v létě v Kalifornii, letěli jsme s LOTem přes Varšavu, takže žádné velké obstrukce s COVID certifikátem nebyly. Předpokládám, že pokud nejsem Číňan, tak snad by nás měli pustit, ne?

0 Citovat

Ano, kontroluje se to. Pokud letíte a první let není ten do usa, budou to po vás chtít u checkinu v Praze.

Ssamozrejme, ze staci ten "propadlý" certifkát. ON není propadlý, on je propadlý jen pro čr. ale každá země má jiné podmínky. takže pro USA propadlý není.

jak už tu zaznělo - američani neřeší, jestli jste očkovaný měsíc nebo dva roky zpátky - důležitý jsou 2 dávky (u dvoudávkových) nebo 1 dávka u jednodávkových.

3 Citovat

Nezachytili ste info, ze USA zrusili covid opatrenia? Na slovenskych weboch pisu, ze Djokovic uz moze na nejaky turnaj aj ked nie je ockovany, lebo USA zrusili opatrenia, ale nejaku oficialnu spravu sa mi nepodarilo najst...

0 Citovat

Stačí google :) 

https://www.irozhlas.cz/sport/te...301811_bac

0 Citovat

Ano toto som nasiel, skor som myslel nejake oficialne vyjadrenie USA k tomu, ze to rusia...

0 Citovat

Tak vzhledem k tomu, že to ještě nezrušili, protože se čeká, než to podepíše prezident, tak asi žádné vyjádření nebude.

A až to Biden podepíše, tak bude i vyjádření ...

0 Citovat

je ich dost v Afrike a nielen covidovych ak na to narazas

0 Citovat

Beáta napsal(a):

To jsou porad zeme kam neockovani nesmeji? To snad ani neni mozne. Jsou i dalsi nez jen usa? Abych se necpala , nekam , kam me nechteji.

Však se tam necpěte.

6 Citovat

Som presvedčený, že ak by existoval internet a facebook už v časoch, keď sa začalo očkovať proti žltačke, TBC, tetanu, kiahňam... a podobným "nezmyslom", tak by dnes väčšina ľudstva neexistovala :-)

9 Citovat

nasiel som tento zoznam na Kayaku, ale teda asi brat s rezervou (vid Zapadna Sahara)

Azerbaijan East Timor Federated States of Micronesia Guam Indonesia Liberia Libya Marshall Islands Myanmar Nauru Pakistan Palau Puerto Rico Tonga Turkmenistan Turks and Caicos Islands Tuvalu U.S. Virgin Islands United States Wallis and Futuna Western Sahara Yemen
1 Citovat

Azerbaijan uz tiez zrusil tu poziadavku pred par dnami...

1 Citovat

@Kopapiesku: Aha, takže před tím, než se začalo očkovat (a internet by teda ani nemohl nikoho od očkování odrazovat), lidstvo vymíralo, co? Jenže kupodivu světová populace třeba od roku 1500 do roku 1900 narostla z 458 mil. na 1,65 miliardy.

Ale někteří mají stále natolik vymyté mozky, že srovnávají očkování proti TBC atd. s nesmyslným požadavkem v USA a jinde šikanujícím neočkované i dnes. Aktuálně je nesmyslný určitě, ale on byl nesmyslný i v době šíření covidu. Tady jsem našel článek, který se snaží vyvracet hoaxy o očkování proti covidu, ale v podstatě přiznává, že vakcíny proti šíření covidu (tj. proti přenosu nákazy, což byl důvod požadavku očkování při cestování) nikdy pořádně nefungovaly (ze začátku částečně ano a postupně čím dál méně) a dokonce přiznává, že se o tom vědělo už dávno (ale moc se o tom nepsalo nebo to u nás říkal třeba imunolog Thon, kterého někteří mediálně známí odborníci považovali kvůli těmto výrokům za částečného dezinformátora): https://cedmohub.eu/cs/vakcny-pr...osu-nkazy/

2 Citovat

🙈🙈🙈

nechci se tady teda poustet do jakychkoli diskusi o covidu, ale to, ze vakciny nefunguji proti  nakaze, ale zejmena proto tezkym prubehum, se verejne vi od zacatku roku 2021. takze gratuluji k prevratnemu objeveni celosvetoveho spiknuti :)

4 Citovat

@Pavel Krcho: Chtělo by to přečíst si pořádně, co komentuješ. Nepsal jsem a ani ten článek není o fungování vakcín proti nákaze (konkrétního člověka). Je o fungování proti šíření nákazy mezi lidmi. Požadavek očkování při cestování by měl smysl jen na omezení šíření nemoci.

0 Citovat

uz by sme to mohli nechat tak, toto su diskusie roku 2021-2022. Aonahle USA zrusi podmienku vakcinacie, tak vsetci zabudneme na dva - tri "stratene" cestovatelske roky. Kazdy je po bitke general a vlastne ziadna krajina to nezvladla, vela mrtvych bolo vsade.

9 Citovat

Od 11.5. Bez očkování do USA.

3 Citovat

jéé, tak se nakonec sobci dočkali :)

10 Citovat

Sobci ? :D :D

1 Citovat

@fridgy: Zase jeden s vymytým mozkem (a další co to lajkují) viz můj příspěvek výše. O sobcích by se snad dalo mluvit jedině v době, kdy hrozilo zahlcení nemocnic, ale rozhodně ne od začátku roku 2022. Jediný smysl vakcín byl na ochranu před vážným průběhem nemoci (a to jen u někoho) viz třeba tento víc než 2 roky starý článek: https://www.irozhlas.cz/zivotni-...190949_tzr

A když už teda připustím, že "sobci" měli být potrestaní zákazem vstupu do USA, tak to snad měli mít doživotně?

0